Τα ρολάκια

Τίτλος Επιτραπεζίου: Τα ρολάκια
Δημιουργός:  Κοντογεωργάκος Θοδωρής
Θέση στον Διαγωνισμό: 1η

Ένα παιχνίδι ταχύτητας, παρατηρητικότητας, μνήμης.
Προτείνεται για περισσότερα από 2 άτομα.

Κανόνες Παιχνιδιού:

Κόβουμε ένα χαρτί σε μέγεθος καρτών περίπου 7x8cm (πχ. Ένα χαρτί Α4 σε 8 κομμάτια). Ο κάθε παίκτης θα χρειαστεί 12 τέτοιες κάρτες.

Ο κάθε παίκτης παίρνει 3 κάρτες και στην κάθε μια γράφει ένα επάγγελμα. Αυτά πρέπει να είναι διαφορετικά μεταξύ τους, οπότε αυτές οι κάρτες είναι γνωστές σε όλους τους παίκτες. Μετά παίρνει 3 κάρτες για το κάθε επάγγελμα και γράφει 1 εργαλείο που χρειάζεται αυτό το επάγγελμα σε κάθε κάρτα.
Οπότε ο κάθε παίκτης έχει 3 κάρτες με επαγγέλματα και 9 κάρτες με εργαλεία, από τις οποίες ανά 3 αντιστοιχούν σε 1 επάγγελμα.
Όλοι τυλίγουν τις κάρτες με τα εργαλεία σε ρολάκια και ανακατεύουν στο κέντρο(αν θέλετε σε ένα δοχείο), ώστε όλοι να έχουν ίση και εύκολη πρόσβαση.
Ο καθένας δίνει τυχαία μια κάρτα επαγγέλματος στον διπλανό του στα δεξιά, και οι υπόλοιπες μένουν στην άκρη για τον επόμενο γύρο.

Το Παιχνίδι:

Ο κάθε παίκτης προσπαθεί να βρει τις 3 κάρτες με τα εργαλεία που αντιστοιχούν στο επάγγελμα που του έτυχε.
Όλοι ταυτόχρονα τραβούν από το κέντρο, βλέπουν αν είναι το δικό τους, και αν είναι το κρατάνε, αλλιώς το επιστρέφουν. Πρέπει ο παίκτης να το επιστρέψει σε ρολάκι, αλλιώς χάνει 5 πόντους, εκτός αν δεν τον καταλάβουν οι υπόλοιποι.
Ο πρώτος που θα ολοκληρώσει την τριάδα καρτών του φωνάζει “στοπ”, λήγοντας τον γύρο.

Βαθμολογία:

Για κάθε σωστό αντικείμενο κερδίζει ο καθένας 10 πόντους.
Για κάθε λάθος αντικείμενο χάνει ο καθένας 5 πόντους.

Και συνεχίζεται το παιχνίδι με τον επόμενο γύρο.

Παραλλαγές:

Τα επαγγέλματα και τα εργαλεία ήταν ένα παράδειγμα παιχνιδιού, αλλά γίνεται φυσικά να παιχτεί και με άλλο θέμα. π.χ. Ποδοσφαιρικές ομάδες και παίκτες, ή χώρες και πόλεις. Έτσι γίνεται το παιχνίδι και γνώσεων.
Αν θέλετε να γίνει πιο συναρπαστικό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και χρονόμετρο, με εύκολο επίπεδο τα 2 λεπτά και το δύσκολο το 1 λεπτό.