Σε 2' Λεπτά

Τίτλος Επιτραπεζίου: Σε 2′ λεπτά
Δημιουργός: Κόκκαλη Εύη
Θέση στον Διαγωνισμό: 3η

Κανόνες Παιχνιδιού:

Οι παίκτες χωρίζονται σε 2-3 ομάδες
Κάθε ομάδα έχει ένα πιόνι και το τοποθετεί στην αφετηρία.

Σκοπός του παιχνιδιού είναι μέσα από διάφορες δοκιμασίες να είστε η ομάδα που θα μαζέψει τους περισσότερους βαθμούς.
Για να κρατήσει περισσότερο το παιχνίδι μη χρησιμοποιήσετε ζάρι.Απλά προχωράτε ένα βήμα κάθε φορά ,και όταν κάποιος φτάσει στο τέλος, η ομάδα που εκείνη τη στιγμή έχει περισσότερους βαθμούς κερδίζει.
Για πιο γρήγορο παιχνίδι ρίχνετε ζάρι πριν από κάθε γύρο.

Τα 5 είδη των προκλήσεων (Ο χρόνος που δίνεται για κάθε πρόκληση είναι δύο λεπτά):

1) Παντομίμα: με ταινίες/σειρές που αναθέτει η αντίπαλη ομάδα
15 βαθμοί για κάθε σωστή απάντηση μέσα στο χρόνο

2)Ψάξε βρες: ΄Ενας από την ομάδα κρύβει κάποιο ειδικό για αυτή τη δραστηριότητα αντικείμενο του παιχνιδιού. Τα υπόλοιπα άτομα της ομάδας του έχουν τα μάτια τους κλειστά. Διαλέγουν αφότου το αντικείμενο έχει κρυφτεί ποιο μέλος της θα το ψάξει.
Με τη χρήση της λέξης φούρνος δηλώνεται από τον παίκτη που έχει κρύψει το αντικείμενο ότι είναι κοντά στο να το βρει ο συμπαίκτης του και με τη χρήση της λέξης ψυγείο ότι απομακρύνεται από αυτό.
Αν το βρουν κερδίζουν 20 βαθμούς.

3)Λάλα το : Φτιάχνουμε στην αρχή του παιχνιδιού κάρτες με ονόματα τραγουδιστών και τις βάζουμε κλειστές και ανακατεμένες δίπλα στο ταμπλό. Ένας παίκτης της ομάδας τραβάει μια από αυτές και επιλέγει ποιος συμπαίκτης του θα πει 5 τραγούδια του καλλιτέχνη. Για κάθε τραγούδι θα παίρνει και από 10 πόντους.

4)Πιάσε βρες :
Ένας από τους παίκτες της ομάδας κλείνει τα μάτια του. Ένας άλλος δίνει αντικείμενα που βρίσκει στο σπίτι για να τα αναγνωρίσει ο άλλος μέσω της αφής.Κάθε σωστή απάντηση δίνει 15 πόντους.

5)Μάχη γνώσης :
Α)Τέχνες
Β) Γλώσσα
Γ) Επιστήμη
‘Ενας παίκτης κάθε φορά πρέπει να κάνει μία ερώτηση που θα σκεφτεί εκείνη την ώρα και θα ανήκει σε μία από αυτές τις κατηγορίες και για την οποία ο ίδιος γνωρίζει την απάντηση.
Αν η άλλη ομαδα απαντήσει λάθος ελέγχουμε στο Google αν η απάντηση είναι αυτή που δήλωσε ως σωστή ο παίκτης που έκανε την ερώτηση.
Αν η ομάδα απαντήσει σωστά κερδίζει 20 βαθμούς.

Στο ταμπλό θα υπάρχουν 4 τετράγωνα με ποινή ή bonus πόντων. Ενα άτομο από την ομάδα θα ρίχνει ένα κέρμα και το άλλο θα επιλεγεί κορώνα ή γράμματα. Αν είναι κορώνα τότε θα έχουν ποινή και αν πετύχουν γράμματα bonus.
Η ποινή θα είναι είτε – 1 λεπτό από την επόμενη δραστηριότητα είτε – 10 πόντους.Επιλέγει η ομάδα που θα την υποστεί. Αντίστοιχα το bonus θα είναι είτε +1 λεπτό για την επόμενη πρόκληση είτε + 10 πόντους στην ομάδα.

Η ομάδα που έχει συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους θα είναι η νικήτρια στο τέλος του παιχνιδιού.