Προγράμματα Φυσικών Επιστημών “Magma Science”

ΤΙΤΛΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

1) «Το τελευταίο μήνυμα του Einstein»

Ε΄- Στ΄ Δημοτικού, Γυμνάσιο & Λύκειο

Οι μαθητές έχοντας ως «αποστολή» να αποκαλύψουν τα τελευταία λόγια ενός από τους μεγαλύτερους επιστήμονες, καλούνται να δράσουν ως τέτοιοι ερχόμενοι αντιμέτωποι με μια σειρά από πειραματικές διαδικασίες. Μέσω των δοκιμασιών, έρχονται σε επαφή με τον πειραματικό τρόπο σκέψης και καλούνται να ανακαλύψουν ή να εφαρμόσουν γνώσεις που έχουν αποκτήσει. Εμπλέκονται με φυσικές και χημικές έννοιες με άμεσο τρόπο, έρχονται σε επαφή με τα φαινόμενα του ηλεκτρισμού, του μαγνητισμού, της θερμοδυναμικής και της οπτικής. Προκαλούνται να εμπλακούν σε δοκιμασίες υλικών και να ανακαλύψουν τις ιδιότητές τους, έτσι ώστε να δημιουργήσουν τις βέλτιστες συνθήκες για κάθε πειραματικό πρόβλημα. Μέσα από τη διαδικασία, οι μαθητές καλλιεργούν τον επαγωγικό τρόπο σκέψης και την δημιουργικότητά τους. Παράλληλα οδηγούνται να δράσουν με επιστημονικό τρόπο καθώς πρέπει να επικοινωνήσουν τις ιδέες τους και να τις συνθέσουν με τις ιδέες και τις σκέψεις όλης της ομάδας, να σχεδιάσουν πιθανές απαντήσεις και να ελέγξουν την εγκυρότητα και την επαλήθευση των απαντήσεων που δόμησαν.

2) «Αποστολή στο Διάστημα» STEM*

Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ Δημοτικού & Γυμνάσιο

Μια αποστολή στο κεντρικό αρχηγείο της NASA, με στόχο την αντιμετώπιση ενός επικίνδυνου για την ασφάλεια της Γης αστεροειδούς, εμπλέκει τα παιδιά σε μια ανοιχτή προβληματική κατάσταση..

Οι μαθητές γίνονται «μηχανικοί» που τους ανατίθεται μια αποστολή-πρόκληση: να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν με απλά υλικά, μια πρωτότυπη κατασκευή. Μέσω της αποστολής τους κατανοούν την ανάγκη για εφαρμογή της επιστήμης των Μαθηματικών στο σχεδιασμό, καθώς καλούνται να κάνουν μετρήσεις και χρήση των μονάδων μέτρησης. Εμπλέκονται με έννοιες της Επιστήμης της Φυσικής, καθώς πειραματίζονται με την αντίσταση του αέρα, έρχονται σε επαφή με μορφές ενέργειας. Προκαλούνται να επιλύσουν προβλήματα μέσα από τη μελέτη και την κατανόηση των ιδιοτήτων των υλικών και των σωμάτων και έπειτα από πειραματισμούς και δοκιμές να οδηγηθούν στην εύρεση της βέλτιστης λύσης για να πετύχει ο σχεδιασμός τους. Μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία καλλιεργούν την κριτική σκέψη και τη δημιουργικότητά τους, ενώ ταυτόχρονα τους δίνεται η ευκαιρία να επικοινωνούν τις ιδέες τους και να εκφράζουν με ακρίβεια το συλλογισμό τους, γεγονός που αποτελεί ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της επιστημονικής σκέψης.

*( Science, Technology, Engineering & Mathematics)

Ώρες υλοποίησης Προγραμμάτων: καθημερινά 9 π. μ. & 11 π. μ. ή κατόπιν συνεννόησης
Μέγιστος αριθμός συμμετοχής: 72 μαθητές
Κόστος συμμετοχής: 7 ευρώ

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματά μας, καλέστε μας στο +30 210 9626022 ή στείλτε μας e- mail ΕΔΩ!

Ώρες Λειτουργίας

Δευτέρα-Παρασκευή:
8:00 -16:00


Σάββατο, Κυριακή και καθημερινές εκτός ωραρίου:
Ανοιχτά σε προγραμματισμένες εκδηλώσεις ή κατόπιν συνεννόησης.

Επικοινωνία

: +30 210 9626022


: info@team-magma.gr


: Ελ. Βενιζέλου 10 & Πύργου 7,
166 75 Γλυφάδα


*Για οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με την διοργάνωση πάρτυ, επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά ή στείλτε μας mail στο party@team-magma.gr